Szlak wypieków

 

CHLEB NOSALOWEJ

Informacje o produkcie

Chleb z dodatkiem otrąb, słonecznika i płatków owsianych, pieczony w piecu chlebowym.
Pochodzenie/Autor

Antonina Nosal- agroturystyka ""Orle Gniazdo", Rytro 234, 33-343 Rytro, Rytro, tel. (18) 446 92 46, 515 634 369
JABŁECZNIK

Informacje o produkcie

Jabłecznik, w skład którego wchodzi: mąka, margaryna, wanilia, jajka, proszek do pieczenia, cynamon, cukier i jabłka.
Pochodzenie/Autor

Genowefa Pilch-Lichoń - Pokoje Gościnne "Basia", Sucha Struga 133, 33-343 Rytro, Sucha Struga, tel. (18) 446 94 79
KOŁACZE, KOŁACZYKI PILCHOWEJ

Informacje o produkcie

Kołacze z mąki, twarogu, jajek pieczone w piecu
Pochodzenie/Autor

Genowefa Pilch-Lichoń - Pokoje Gościnne "Basia", Sucha Struga 133, 33-343 Rytro, Sucha Struga, tel. (18) 446 94 79
SERNIK

Informacje o produkcie

Sernik, w skład którego wchodzi: ser, jajka, masło, margaryna, cukier, skórka z cytryny i z pomarańczy, rodzynki, wanilia oraz mąka i proszek do pieczenia (na ciasto na spodzie).
Pochodzenie/Autor

Genowefa Pilch-Lichoń - Pokoje Gościnne "Basia", Sucha Struga 133, 33-343 Rytro, Sucha Struga, tel. (18) 446 94 79
PLACEK PASTERSKI

Informacje o produkcie
Placek o kształcie owalnym lub prostokątnym wykonywany z mąki pszennej, serwatki lub kwaśnego mleka, soli oraz sody. Pieczony w obu stron na blasze do uzyskania jasnobrązowego koloru. Podawany z mlekiem, masłem, serem, boczkiem itp.
Pochodzenie/Autor

Stowarzyszenie "Młodów-Głębokie", Młodów 111, 33-343 Rytro, 33-343 Młodów, tel. 731 267 297, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Tereny nadpopradzkie.

 

(Źródło: http://www.produkty-lokalne.powiat-ns.pl/)