
CHLEB NOSALOWEJ
Informacje o produkcie
Chleb z dodatkiem otrąb, słonecznika i płatków owsianych, pieczony w piecu chlebowym.
Pochodzenie/Autor
Antonina Nosal- agroturystyka ""Orle Gniazdo", Rytro 234, 33-343 Rytro, Rytro, tel. (18) 446 92 46, 515 634 369
JABŁECZNIK
Informacje o produkcie
Jabłecznik, w skład którego wchodzi: mąka, margaryna, wanilia, jajka, proszek do pieczenia, cynamon, cukier i jabłka.
Pochodzenie/Autor
Genowefa Pilch-Lichoń - Pokoje Gościnne "Basia", Sucha Struga 133, 33-343 Rytro, Sucha Struga, tel. (18) 446 94 79
KOŁACZE, KOŁACZYKI PILCHOWEJ
Informacje o produkcie
Kołacze z mąki, twarogu, jajek pieczone w piecu
Pochodzenie/Autor
Genowefa Pilch-Lichoń - Pokoje Gościnne "Basia", Sucha Struga 133, 33-343 Rytro, Sucha Struga, tel. (18) 446 94 79
SERNIK
Informacje o produkcie
Sernik, w skład którego wchodzi: ser, jajka, masło, margaryna, cukier, skórka z cytryny i z pomarańczy, rodzynki, wanilia oraz mąka i proszek do pieczenia (na ciasto na spodzie).
Pochodzenie/Autor
Genowefa Pilch-Lichoń - Pokoje Gościnne "Basia", Sucha Struga 133, 33-343 Rytro, Sucha Struga, tel. (18) 446 94 79
PLACEK PASTERSKI
Informacje o produkcie
Placek o kształcie owalnym lub prostokątnym wykonywany z mąki pszennej, serwatki lub kwaśnego mleka, soli oraz sody. Pieczony w obu stron na blasze do uzyskania jasnobrązowego koloru. Podawany z mlekiem, masłem, serem, boczkiem itp.
Pochodzenie/Autor
Stowarzyszenie "Młodów-Głębokie", Młodów 111, 33-343 Rytro, 33-343 Młodów, tel. 731 267 297, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Tereny nadpopradzkie.