Szlak zupy

ŻUR NA SERWATCE

Informacje o produkcie
Żur na wywarze z jarzyn i wędlin, z serwatką, zabielony śmietaną
Pochodzenie/Autor
Genowefa Pilch-Lichoń - Pokoje Gościnne "Basia", Sucha Struga 133, 33-343 Rytro, Sucha Struga, tel. (18) 446 94 79
GROCHÓWKA GIENI

Informacje o produkcie
Grochówka z omielonego grochu z lubczykiem, boczkiem i kiełbasą
Pochodzenie/Autor
Genowefa Pilch-Lichoń - Pokoje Gościnne "Basia", Sucha Struga 133, 33-343 Rytro, Sucha Struga, tel. (18) 446 94 79
ZUPA FITKA (ZALEWAJKA)

Informacje o produkcie
Zupa na wywarze z jarzyn z ziemniakami pokrojonymi w kostkę, z dodatkiem cebuli podsmażonej na maśle
Pochodzenie/Autor
Genowefa Pilch-Lichoń - Pokoje Gościnne "Basia", Sucha Struga 133, 33-343 Rytro, Sucha Struga, tel. (18) 446 94 79
ROSÓŁ BARANI Z ZIEMNIAKAMI

Informacje o produkcie
Zupa na młodej jagnięcinie z dodatkiem warzyw oraz gotowanych ziemniaków, doprawiona pieprzem, solą, czosnkiem.
Pochodzenie/Autor
Stowarzyszenie "Młodów-Głębokie", Młodów 111, 33-343 Rytro, 33-343 Młodów, tel. 731 267 297, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Tereny nadpopradzkie.
ZUPA KMINKOWA

Informacje o produkcie
Na smalcu z przetopionej słoniny przesmaża się kminek, dodaje mąkę i smaży do zrumienienia. Do wody zagotowanej z solą i pieprzem wlewa się w/w zasmażkę, dokłada skwarki. Podajemy z chlebem lub grzankami.
Pochodzenie/Autor
Stowarzyszenie "Młodów-Głębokie", Młodów 111, 33-343 Rytro, 33-343 Młodów, tel. 731 267 297, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Tereny nadpopradzkie. 
ŚWIĘCENINA

Informacje o produkcie
Do zagotowanej serwatki dodaje się pokrojone, gotowane jajka, kiełbasę, szynkę, sól, pieprz, starty chrzan.
Pochodzenie/Autor
Stowarzyszenie "Młodów-Głębokie", Młodów 111, 33-343 Rytro, 33-343 Młodów, tel. 731 267 297, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Tereny nadpopradzkie. 
KORPIELANKA

Informacje o produkcie
Zupa z pokrojonych "korpieli" (brukiew) i marchewki z dodatkiem fasolki perłowej, zagęszczona zasmażką, zabielana słodką śmietanką, doprawiona solą i natką pietruszki.
Pochodzenie/Autor
Stowarzyszenie "Młodów-Głębokie", Młodów 111, 33-343 Rytro, 33-343 Młodów, tel. 731 267 297, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Tereny nadpopradzkie.

 

(Żródło: http://www.produkty-lokalne.powiat-ns.pl)