Szlak potraw z ziemniaków

 

MASZKATULA TYLICKA

Informacje o produkcie
Pieczone ziemniaki z nadzieniem z bryndzy i oscypka przykryte plasterkiem boczku.
Pochodzenie/Autor
Bernardyna Kieblesz „U Babci Mili”, ul. Kazimierza Wielkiego 23, 33-383 Tylicz,
tel (18) 471 11 09, 503 325 770, www.ubabcimili.pl
GRULE FASZEROWANE

Informacje o produkcie
Kluski z tartych ziemniaków z nadzieniem z mięsa mielonego.
Pochodzenie/Autor
Antonina Nosal- agroturystyka ""Orle Gniazdo", Rytro 234, 33-343 Rytro,
tel. (18) 446 92 46, 515 634 369
PLACKI RYTERSKIE Z GULASZEM

Informacje o produkcie
Placki z ugotowanych ziemniaków, smażone na tłuszczu z gulaszem z mięsa zabielanym śmietaną
Pochodzenie/Autor
Genowefa Pilch-Lichoń - Pokoje Gościnne "Basia", Sucha Struga 133, 33-343 Rytro, tel. (18) 446 94 79
PIEROGI ŁOMNICAŃSKIE

Informacje o produkcie
Tradycyjne kluski w kształcie jajka robione z tartych surowych ziemniaków, mąki, przypraw, nadziewane farszem z białego sera, podawane ze skwarkami.
Pochodzenie/Autor
Agnieszka Fiedor, Łomnica Zdrój 637, 33-351 Łomnica Zdrój, tel. 518182201

 

(Źródło: http://www.produkty-lokalne.powiat-ns.pl)